O DOKKU

Kiekrz: +48 887 202 101
Plewiska: +48 660 490 101

Dokku

Dokku Sushi

Z pokorą łączymy japońską prostotę z własną wrażliwością kulinarną
Składniki

Składniki

Tylko naturalne, tylko świeże i tylko od zaufanych dostawców.
Specjalność

Specjalności

Produkt broni się sam. Naszym zadaniem jest tylko odpowiednia prezentacja.

Nasza filozofia

Dokku Sushi

Kultura Japonii stanowi dla mieszkańców Europy niezwykle ciekawe źródło jakże odmiennego podejścia do kwestii jakości posiłków oraz sposobu ich przyrządzania. Prostota posiłków bazująca na świeżym, surowym mięsie ryby oraz różnej postaci warzyw, stanowi doskonałą kompilację wraz z estetyką ich podania. Wśród Japończyków panuje przekonanie o konieczności przygotowania posiłku z wielką starannością, dbając zarówno o walory smakowe jak i wizualną jego formę. Jedzenie powinno oddziaływać na wszystkie zmysły człowieka, wówczas stanowi wartościowe źródło energii oraz inspiracji. Proces przygotowania sushi, jak i jego spożywania, stanowi rytuał, który w prosty i zdrowy sposób, jest ciekawą alternatywą dla naszej tradycyjnej praktyki kulinarnej.

O pasji do kuchni japońskiej

Jestem pasjonatem kuchni japońskiej. Pierwszy raz zetknąłem się z sushi 9 lat temu, gdy rozpocząłem pracę w najlepszym wówczas sushi barze w Polsce. Swoją zdobytą wiedzę i umiejętności poszerzałem pracując w sushi-barach w Poznaniu, Warszawie, Wrocławiu oraz Krakowie, a nawet odbywając praktykę w Antwerpii (Belgia).

Kolejnym etapem, a zarazem wyzwaniem była pomoc w zorganizowaniu jednego z najlepszych sushi-barów w Poznaniu, który prowadziłem jako manager przez 6 lat (CP). Myśl o stworzeniu własnej restauracji kiełkowała we mnie od kilku lat, aż w końcu stała się ku mojej olbrzymiej radości rzeczywistością. Wyrazem tego stało się DOKKU.

Restauracja
Restauracja

O tradycji sushi

Jestem pasjonatem kuchni japońskiej. Pierwszy raz zetknąłem się z sushi 9 lat temu, gdy rozpocząłem pracę w najlepszym wówczas sushi barze w Polsce. Swoją zdobytą wiedzę i umiejętności poszerzałem pracując w sushi-barach w Poznaniu, Warszawie, Wrocławiu oraz Krakowie, a nawet odbywając praktykę w Antwerpii (Belgia).

Kolejnym etapem, a zarazem wyzwaniem była pomoc w zorganizowaniu jednego z najlepszych sushi-barów w Poznaniu, który prowadziłem jako manager przez 6 lat (CP). Myśl o stworzeniu własnej restauracji kiełkowała we mnie od kilku lat, aż w końcu stała się ku mojej olbrzymiej radości rzeczywistością. Wyrazem tego stało się DOKKU.

Instagram @DOKKU_SUSHI_BAR

Oznacz nas na instagramie @dokku_sushi_bar, a my udostępnimy Twoje zdjęcie w naszej relacji!

0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyWróć do zamówienia