Image Alt

Menu

Zestawy Sushi

Talerzyki

TALERZYKI BIAŁE

11,-

  • 01> nigiri

    z awokado (3x)
  • 02 > nigiri

    z omletem tamago (3x)
  • 03> hosomaki

    z japońską tykwą (6x)
  • 06> onigiri

    kuleczki ryżu obtoczone w sezamie (5x)
  • 05> hosomaki

    z ogórkiem i sezamem (6x)
  • 04> hosomaki

    z awokado (6x)

TALERZYKI ŻÓŁTE

15,-

  • 07> nigiri

    z łososiem (3x)
  • 08> nigiri

    z paluszkiem krabowym (3x)
  • 09> hosomaki

    z łososiem (6x)
  • 10> hosomaki

    z tykwą w tempurze (6x)
  • 11> hosomaki

    z paluszkiem krabowym (6x)
  • 12> futomaki

    z warzywami (6x)
  • 13> miniuramaki

    z łososiem (6x)
  • 14> miniuramaki

    z paluszkiem krabowym (6x)
  • 15> inari sushi

    pieczone tofu z sezamem (3x)
  • 16> wakame goma

    sałatka z alg morskich marynowana w zalewie sezamowej (1x)
  • 17> miniuramaki

    ze smażonym tofu (6x)
  • 18> gunkanmaki

    z awokado zawijane w omlet tamago (3x)

TALERZYKI BRĄZOWE

19,-

  • 19> kizumaki

    z łososiem, serkiem filadelfia tykwą i kawiorem (4x)
  • 20> futomaki

    wegetariańskie, zapiekane w tempurze (6x)
  • 21> uramaki

    z paluszkiem krabowym i ogórkiem (6x)
  • 22> miniuramaki

    z pieczonym łososiem na słodko zawijane w omlet tamago (6x)
  • 23> nigiri

    z krewetkami gotowanymi (3x)
  • 24> datemaki

    z warzywami i smażonym tofu zawijane w omlet tamago (6)
  • 25> miniuramaki

    z pikantnym tatarem z łososia (6x)
  • 26> hosomaki

    z tuńczykiem (6x)
  • 27> sashimi roll

    z warzywami (8x)
  • 28> nigiri

    z łososiem gravlax (3x)
  • 29> nigiri

    z tuńczykiem (3x)
  • 30> hosomaki

    z marynowanym łososiem i szczypiorkiem (6x)
  • 31> kinomi maki

    owoce zawinięte w płatek omleta (6x)
  • 32> miniuramaki

    z pastą z białych ryb (6x)
  • 33> nigiri

    z doradą królewską i mango (3x)
  • 34> hosomaki

    z łososiem zapiekane w tempurze (6x)
  • 35> hosomaki

    z tatarem z łososia zapiekane w tempurze (6x)

TALERZYKI NIEBIESKIE

26,-

  • 36> nigiri

    z opalanym łososiem, togarashi, majonezem i kawiorem z łososia (3x)
  • 37> futomaki

    z łososiem, serkiem filadelfia, awokado i sałatą (6x)
  • 38> futomaki

    z pikantnym tatarem z łososia i serkiem filadelfia (6x)
  • 39> futomaki

    z pieczonym na słodko łososiem, serkiem filadelfia, awokado i sałatą (6x)
  • 40> futomaki

    z pieczonym na ostro łososiem, serkiem filadelfia, ogórkiem i sałatą (6x)
  • 41> datemaki

    w omlecie z pieczonym na słodko łososiem, serkiem filadelfia i tykwą (6x)
  • 42> uramaki

    z sałatką z paluszka krabowego, awokado i kawiorem Tobiko (6x)
  • 43> uramaki

    z pieczonym na ostro łososiem i mango (6x)
  • 44> kizumaki

    z tuńczykiem, serkiem filadelfia, tykwą i kawiorem (4x)
  • 45> nigiri

    z węgorzem unagi (3x)
  • 46> kizumaki

    z łososiem gravlax, mango i serkiem filadelfia (4x)
  • 47> temaki sushi

    rożek z łososiem, rzepą takuan, awokado i sałatą (1x)
  • 48> gunkanmaki

    z pikantnym tatarem z łososia (3x)
  • 49> uramaki

    z pastą z białych ryb (6x)
  • 50> nigiri

    z marynowanym oraz opalanym łososiem z dodatkiem kazami wasabi (3x)

TALERZYKI ZIELONE

29,-

  • 51> futomaki

    z krewetkami w tempurze, awokado i pikantnym sosem (6x)
  • 52> futomaki

    z pikantnym tatarem z tuńczyka (6x)
  • 53> futomaki

    z węgorzem unagi, serkiem filadelfia i tykwą (6x)
  • 54> futomaki

    z kalmarami w tempurze, serkiem filadelfia, ogórkiem i pikantnym sosem (6x)
  • 55> futomaki

    z łososiem w tempurze, serkiem filadelfia, awokado i pikantnym sosem (6x)
  • 56> futomaki

    z okoniem morskim w tempurze, dresingiem i pikantnym sosem (6x)
  • 57> futomaki

    z tuńczykiem, serkiem filadelfia i ogórkiem (6x)
  • 58> futomaki

    opiekane w tempurze z pikantnym tatarem z łososia i serkiem filadelfia (6x)
  • 59> futomaki

    z grilowanymi krewetkami, serkiem filadelfia i tykwą (6x)
  • 60> rainbow maki

    z tuńczykiem / łososiem / hamachi i warzywami (6x)
  • 61> datemaki

    w omlecie z doradą królewską i mango (6x)
  • 62> datemaki

    w omlecie z łososiem gravlax awokado, dresingiem i sałatą (6x)
  • 63> gunkanmaki

    z węgorzem unagi na słodko (3x)
  • 64> nigiri

    z łososiem oraz węgorzem, awokado i japońskim majonezem (3x)
  • 65> uramaki

    z kalmarami w tempurze i warzywami (6x)
  • 66> futomaki

    z marynowanym łososiem i szczypiorkiem (6x)
  • 67> futomaki

    z łososiem opiekanym w tougarashi i mango (6x)
  • 68> sashimi roll

    z kurczakiem w panko, warzywami, marynowaną cebulką i pikantnym majonezem (8x)

TALERZYKI CZARNE

36,-

  • 69> futomaki

    z pikantnym tatarem z tuńczyka i serkiem filadelfia w tempurze (6x)
  • 70> miniuramaki

    z serkiem filadelfia, mango i łososiem gravlax na wierzchu (6x)
  • 71> rainbow maki

    z tuńczykiem warzywami i zielonymi papryczkami jalapeno (6x)
  • 72> rainbow maki

    z opalanym tuńczykiem na zewnątrz, łososiem, warzywami, sosem tabasco i japońskim pieprzem (6x)
  • 73> miniuramaki

    z krewetkami w tempurze na ostro, łososiem i węgorzem na wierzchu, słodkim sosem i sezamem (6x)
  • 74> dragon roll

    rainbow maki z krewetkami w tempurze i węgorzem unagi na wierzchu, tykwą i ogórkiem (5x)
  • 75> white dragon roll

    rainbow maki z kalmarami w tempurze, opalaną białą rybą i prażonymi orzechami (5x)
  • 76> caterpilar

    rainbow maki z węgorzem, łososiem i awokado na wierzchu, posypane kawiorem tobiko (5x)
  • 77> uramaki

    krewetka w tempurze z tatarem z łososia zawijana w omlet, z dodatkiem dresingu, kawioru i słodkiego sosu (6x)
  • 78> skai sashimi roll

    z krewetką w tempurze, tatarem z łososia, tykwą i awokado, polane słodkim sosem i zielonym tabasco (8x)
  • 79> futomaki

    z opiekanym tougarashi tuńczykiem, serkiem filadelfia i warzywami (6x)
  • 80> konex roll

    krewetka w tempurze, opalany łosoś na wierzchu z dodatkiem majonezu, siekany por i słodki sos (6x)
  • 81> miniuramaki

    z sałatką surimi i łososiem na wierzchu (6x)
  • 82> rainbow maki

    z opalanym łososiem, krewetką, awokado, orzeźwiającym dressingiem, sosem teryiaki oraz sezamem (6x)
  • 83> gunkanmaki

    z pikantnym tatarem z tuńczyka (3x)

TALERZYKI CZERWONE

39,-

  • 84> sashimi roll

    z krewetkami w tempurze, ostrym sosem i warzywami (8x)
  • 85> futomaki

    zawijane w papier ryżowy z łososiem gravlax i koperkiem (6x)
  • 86> skai sashimi roll

    z krewetką w tempurze, tatarem z łososia, tykwą i awokado, polane słodkim sosem i zielonym tabasco (8x)
  • 87> toppu sashimi roll

    z pieczonym na ostro łososiem, szczypiorkiem, awokado i smażonym tofu (8x)
  • 88> namazu sashimi roll

    z sumem afrykańskim w tempurze, awokado, dresingiem, tykwą i warzywami (8x)
  • 89> spider roll

    futomaki z krabem w panierce, awokado, kawiorem tobiko i sosem kimchi (6x)
  • 90> greenknife roll

    krewetka w tempurze z tatarem z łososia zawijana w omlet, z dodatkiem dresingu, kawioru i słodkiego sosu (6x)
  • 91> ikura kimi

    kawior zawijany w nori z żółtkiem przepiórczym (3x)
  • 92> nira sashimi roll

    z marynowanym łososiem w tempurze, szczypiorkiem, japońskim majonezem i warzywami (8x)
  • 93> goma uramaki

    z krewetkami w tempurze, opalanym tatarem z łososia, mango i sałatką wakame goma na wierzchu (6x)
  • 94> red dragon

    z krewetkami grilowanymi na ostro, mango i opalanym tuńczykiem oraz dressingiem na wierzchu (6x)

TALERZYKI SREBRNE

44,-

  • 95> beri sashimi roll

    z węgorzem w tempurze, łososiem, borówkami, awokado i słodką tykwą (8x)
  • 96> sake ikura

    kawior z łososia zawijany w plastry łososia podawany z żółtkiem przepiórczym (3x)
  • 97> gravlax sashimi roll

    z łososiem gravlax, mango, awokado, szczypiorkiem, tamago, warzywami i dużą porcją serka (8x)
  • 98> spider sashimi roll

    z krabami soft shell, awokado, ikrą tobiko oraz sosem kimchi (8x)
  • 99> hashi sashimi roll

    z tuńczykiem opiekanym w tougarashi, japońskim majonezem i warzywami (8x)
  • 100> tako sashimi roll

    z ośmiornicą smażoną w białym winie, czosnku, maśle i chilli (8x)
  • 101> date sashimi roll

    z węgorzem, łososiem, kawiorem z łososia i warzywami, zawijany w omlet tamago (8x)
  • 102> tai sashimi roll

    z doradą królewską w tempurze i warzywami, na wierzchu czapeczki z sałatki krabowej (8x)
  • 103> ika sashimi roll

    z kalmarami w tempurze i warzywami, przykryty czapeczkami z pikantnego tataru z łososia (8x)
  • 104> mix sashimi roll

    z trzema rodzajami ryb, tatarem i warzywami (8x)

Zestawy Sushi

Zupy

Nasze zupy to codzienne gotowanie wywaru, doświadczenie oraz produkty, które zawsze w myśl naszej zasady będą najwyższej jakości.

  • misoshiru

    16,-
    wakame tofu łosoś szczypior shitake shimeji
  • tom yum

    21,-
    krewetki mleko kokosowe kalmary trawa cytrynowa limonka

Dania Główne

Przygotowując te dania dla Państwa dzielimy się wspomnieniami o miejscach, które odwiedziliśmy i ludziach, z którymi siadaliśmy do wspólnego stołu.

  • Ahiruyaki

    38,-
    kaczka batat gruszka korzenna wędzona dynia majonez porowy
  • Buta Donburi

    26,-
    polędwiczka wieprzowa siano porowe jajko majonez porowy sos w stylu Kyoto

Przystawki

Naszych przystawek można próbować indywidualnie, lub skomponować z nich własny zestaw, który wystąpi w roli głównego dania. Wszystko zależy od Państwa fantazji i apetytu!

  • harumaki

    21,-
    tuńczyk papier ryżowy chilli imbir sezam sos chilli
  • edamame

    10,-
    fasolka sojowa sos sezamowy płatki soli płatki bonito
  • gyoza yasai

    6 szt. | 19,-
    pierożki warzywa sos gyoza
  • gyoza

    6 szt. | 25,-
    pierożki krewetki kalmary sos gyoza

Dania dla dzieci

  • Kushi

    24,-
    dwa delikatnie słodkie szaszłyki z łososia podawane z ryżem
  • Tonkatsu

    24,-
    dwa szaszłyki z polędwicy wieprzowej obtaczane w panko, podawane z ryżem
  • Dango

    12,-
    cztery lekko słodkie prażone kulki ryżowe

Sashimi

Plastry surowej ryby lub owoców morza podawane z dodatkami. Zapytaj o szczegóły!

  • mała porcja

    46,-
    9 szt.
  • duża porcja

    89,-
    18 szt.

Tempura

Japończycy wiedzieli co dobrego wziąć
od Portugalczyków!
Tempurę czyli panierkę podpatrzyli
u przybyłych do ich kraju w XVI wieku
portugalskich misjonarzy. I momentalnie zaadoptowali do swojej kuchni.

  • yasai tempura

    16,-
    wybór warzyw pikantny majonez żel chili ponzu
  • ebi tempura

    28,-
    krewetki pikantny majonez żel chili ponzu
  • tori tempura

    22,-
    kurczak pikantny majonez słodki sos chilli
  • ika tempura

    26,-
    kalmary pikantny majonez słodki sos chilli

Tatary / Sałatki

podawane na sposób japoński, w miseczkach

  • sałatka z paluszków krabowych

    25,-
  • sałatka z małży św. Jakuba

    50,-
  • sałatka z krewetek

    45,-
  • sałatka wakame goma z sezamem i chilli

    15,-
  • ryż z sezamem

    10,-
  • pikantny tatar z łososia

    mały (125g) 20,- / duży (250g) 36,-
  • pikantny tatar z tuńczyka

    mały (125g) 22,- / duży (250g) 41,-

Desery

I pamiętaj… nigdy nie jedz za dużo,
bo nie będziesz mieć miejsca na deser 🙂

  • mus czekoladowy

    10,-
    z ciemnej czekolady z kamieniem jadalnym
  • lody

    10,-
    przygotowujemy własnoręcznie na miejscu – spytaj jakie są dziś!

Napoje gorące

  • sencha green tea

    15,-
    klasyczna japońska zielona herbata
  • kyoto rice tea

    15,-
    japońska zielona herbata z delikatnie palonym ryżem
  • jasmine downy pearls

    15,-
    jaśminowa herbata
  • sakura

    15,-
    japońska zielona herbata z kwiatami i owocami wiśni
  • celyon kenilworth black tea

    15,-
    czarna herbata o kremowym posmaku sundance
  • kawa czarna / biała

    8,-
  • espresso

    8,-
  • cappucino

    8,-

Napoje zimne

  • regionalne soki

    9,-
    tłoczone naturalnie - różne smaki zależnie od sezonu - prosimy pytać obsługę
  • sok ze świeżych owoców

    14,-
    pomarańczowy, grejpfrutowy, mieszany
  • Coca-cola

    8
  • napoje aloesowe

    11,-
    aloes, granat, mango, kokos
  • woda mineralna

    7,- / 13,-
    (gazowana lub niegazowana) Cisowianka 0,3l / 0,7l

Piwa

  • asahi super dry

    0,33 / 12,-
    piwo ryżowe
  • kirin ichiban

    0,33/ 12,-
    jęczmienny lager
  • lech free

    0,33 / 9,-
    bezalkoholowe
  • piwo sezonowe

    0,33 / 12,-
    zapytaj obsługę

Wina / Sake

Wina białe

  • Rongopai Sauvignon Blanc

    15cl/ 18,- 75cl/ 85,-
    Jasnożółte w kolorze, w zapachu świeże i intensywne. Lekko kwiatowe z akcentami dojrzałej cytryny, jabłka, akacji i czarnej porzeczki z nutą minerałów. W ustach lekko pikantne, niezwykle odświeżające z dobrze zaznaczoną kwasowością. Wspaniałe wino do wszelkich owoców morza i lekkich dań z drobiu.
    Nowa Zelandia / Marlborough
  • Riesling Edition Matthias Kabinett

    15cl/ 19,- 75cl/ 90,-
    Riesling Edition Matias to klasyka gatun- ku, lekkie półwytrawne, urzeka delikat- nością. Subtelny zapach zielonych owoców współgra z nutami owoców tropikalnych i minerałami. W ustach wyczuwalna lekka słodycz z przyjemną limonkową kwasowością. Idealne wino do owoców morza oraz dań kuchni orien- talnej.
    Niemcy / Mosel
  • Cruz Alta Chardonnay

    15cl/ 18,- 75cl/ 85,-
    Wino Cruz Alta to klasyczne białe wino o lekko słomkowej barwie z zielonymi refleksami. W aromacie dosyć mocno wyczuwalne owoce tropikalne oraz dodatek migdałowo - orzechowej nuty. W smaku subtelne z dość długim finiszem. Doskonałe do ryb pieczonych i makaronów.
    Argentyna / Mendoza

Wina czerwone

  • Icalma Cabernet Sauvignon

    15cl/ 16,- 75cl/ 75,-
    Wytrawne, lekkie, owocowe wino o ciemnoczerwonej barwie i mocno owocowym aromacie z przewagą czarnej porzeczki, borówek, leśnych jeżyn. Dość długi finisz z miękkimi taninami. Doskonałe wino do mięs z grilla i makaronów.
    Chile / Central Valley
  • Cruz Alta Cabernet Sauvignon

    15cl/ 18,- 75cl/ 90,-
    Wytrawne, pełne wino o ciemnoczerwonej barwie i mocno owocowym aromacie z przewagą czarnej porzeczki, borówek, leśnych jeżyn. Dość długi miękki finisz z wyraźnie zaznaczonymi taninami. Doskonałe wino mięs z grilla, makaronów.
    Argentyna / Mendoza

Wina musujące

  • Prosecco Di Maria

    20cl/ 25,- 75cl/ 80,-
    Wyjątkowo eleganckie wino musujące doskonałe na aperitif oraz do wszelkich dań. Barwa jasnożółta z zielonymi refleksami. W aromacie dominują świeże owoce tropikalne z nutą agrestu, śliwek i zielonych jabłek. W smaku wyraźnie orzeźwiające z przyjemną limonkową kwasowością.
    Włochy / Glera