s

FUSION KITCHEN

EXPLORE DREAM.  TASTE.
FOLLOW US
morsel@yourdomain.com
+88(0)101 0000 000
c
Image Alt

Menu

Zestawy Sushi

Talerzyki

TALERZYKI BIAŁE

10,-

  • 01> nigiri

    z awokado (3x)
  • 02 > nigiri

    z omletem tamago (3x)
  • 03> hosomaki

    z japońską tykwą (6x)
  • 06> onigiri

    kuleczki ryżu obtoczone w sezamie (5x)
  • 05> hosomaki

    z ogórkiem i sezamem (6x)
  • 04> hosomaki

    z awokado (6x)

TALERZYKI ŻÓŁTE

14,-

  • 07> nigiri

    z łososiem (3x)
  • 08> nigiri

    z rybą maślaną (3x)
  • 09> hosomaki

    z łososiem (6x)
  • 10> hosomaki

    z rybą maślaną (6x)
  • 11> hosomaki

    z paluszkiem krabowym (6x)
  • 12> futomaki

    z warzywami (6x)
  • 13> miniuramaki

    z łososiem (6x)
  • 14> miniuramaki

    z paluszkiem krabowym (6x)
  • 15> inari sushi

    pieczone tofu z sezamem (3x)
  • 16> wakame goma

    sałatka z alg morskich marynowana w zalewie sezamowej (6x)

TALERZYKI BRĄZOWE

19,-

  • 17> kizumaki

    z łososiem, serkiem filadelfia tykwą i kawiorem (4x)
  • 18> futomaki

    wegetariańskie, zapiekane w tempurze (6x)
  • 19> uramaki

    z paluszkiem krabowym i ogórkiem (6x)
  • 20> miniuramaki

    z pieczonym łososiem na słodko zawijane w omlet tamago (6x)
  • 21> nigiri

    z krewetkami gotowanymi (3x)
  • 22> miniuramaki

    z pikantnym tatarem z łososia (6x)
  • 23> hosomaki

    z tuńczykiem (6x)
  • 24> sashimi roll

    z warzywami (8x)
  • 25> nigiri

    z łososiem gravlax (3x)
  • 26> nigiri

    z tuńczykiem (3x)
  • 27> kinomi maki

    owoce zawinięte w płatek omleta (6x)
  • 28> miniuramaki

    z pastą z dorady królewskiej i ryby maślanej (6x)
  • 29> nigiri

    z doradą królewską i mango (3x)

TALERZYKI NIEBIESKIE

25,-

  • 30> nigiri

    z opalanym łososiem, togarashi, majonezem i kawiorem z łososia (3x)
  • 31> futomaki

    z łososiem, serkiem filadelfia, awokado i sałatą (6x)
  • 32> futomaki

    z pikantnym tatarem z łososia i serkiem filadelfia (6x)
  • 33> futomaki

    z pieczonym na słodko łososiem, serkiem filadelfia, awokado i sałatą (6x)
  • 34> futomaki

    z pieczonym na ostro łososiem, serkiem filadelfia, ogórkiem i sałatą
  • 35> datemaki

    w omlecie z pieczonym na słodko łososiem, serkiem filadelfia i tykwą (6x)
  • 36> uramaki

    z sałatką z paluszka krabowego, awokado i kawiorem Tobiko (6x)
  • 37> uramaki

    z pieczonym na ostro łososiem i mango (6x)
  • 38> kizumaki

    z tuńczykiem, serkiem filadelfia, tykwą i kawiorem (4x)
  • 39> nigiri

    z węgorzem unagi (3x)
  • 40> kizumaki

    z łososiem gravlax, mango i serkiem filadelfia (4x)
  • 41> temaki sushi

    rożek z łososiem, rzepą takuan, awokado i sałatą (1x)
  • 42> gunkanmaki

    z pikantnym tatarem z łososia (3x)
  • 43> uramaki

    z pastą z dorady królewskiej i ryby maślanej (6x)

TALERZYKI ZIELONE

28,-

  • 44> futomaki

    z krewetkami w tempurze, awokado i pikantnym sosem (6x)
  • 45> futomaki

    z pikantnym tatarem z tuńczyka (6x)
  • 46> futomaki

    z węgorzem unagi, serkiem filadelfia i tykwą (6x)
  • 47> futomaki

    z kalmarami w tempurze, serkiem filadelfia, ogórkiem i pikantnym sosem (6x)
  • 48> futomaki

    z łososiem w tempurze, serkiem filadelfia, awokado i pikantnym sosem (6x)
  • 49> futomaki

    z sumem afrykańskim w tempurze, dresingiem i pikantnym sosem (6x)
  • 50> futomaki

    z tuńczykiem, serkiem filadelfia i ogórkiem (6x)
  • 51> futomaki

    opiekane w tempurze z pikantnym tatarem z łososia i serkiem filadelfia (6x)
  • 52> futomaki

    z grilowanymi krewetkami, serkiem filadelfia i tykwą (6x)
  • 53> rainbow maki

    z tuńczykiem / łososiem / hamachi i warzywami (6x)
  • 54> datemaki

    w omlecie z doradą królewską i mango (6x)
  • 55> datemaki

    w omlecie z łososiem gravlax awokado, dresingiem i sałatą (6x)
  • 56> gunkanmaki

    z węgorzem unagi na słodko (3x)
  • 57> nigiri

    z łososiem oraz węgorzem, awokado i japońskim majonezem (3x)

TALERZYKI CZARNE

36,-

  • 58> futomaki

    z pikantnym tatarem z tuńczyka i serkiem filadelfia w tempurze (6x)
  • 59> futomaki

    zawijane w papier ryżowy z łososiem gravlax i koperkiem (6x)
  • 60> rainbow maki

    z tuńczykiem warzywami i zielonymi papryczkami jalapeno (6x)
  • 61> rainbow maki

    z opalanym tuńczykiem na zewnątrz, łososiem, warzywami, sosem tabasco i japońskim pieprzem (6x)
  • 62> miniuramaki

    z krewetkami w tempurze na ostro, łososiem i węgorzem na wierzchu, słodkim sosem i sezamem (6x)
  • 63> dragon roll

    rainbow maki z krewetkami w tempurze i węgorzem unagi na wierzchu, tykwą i ogórkiem (8x)
  • 64> spider roll

    futomaki z krabem w panierce, awokado, kawiorem tobiko i sosem kimchi (6x)
  • 65> white dragon roll

    rainbow maki z kalmarami w tempurze, opalaną rybą maślaną i prażonymi orzechami (6x)
  • 66> caterpilar

    rainbow maki z węgorzem, łososiem i awokado na wierzchu, posypane kawiorem tobiko (5x)
  • 67> greenknife roll

    krewetka w tempurze z tatarem z łososia zawijana w omlet, z dodatkiem dresingu, kawioru i słodkiego sosu (6x)
  • 68> skai sashimi roll

    z krewetką w tempurze, tatarem z łososia, tykwą i awokado, polane słodkim sosem i zielonym tabasco (8x)
  • 69> futomaki

    z marynowanym łososiem, serkiem filadelfia i szczypiorkiem (6x)
  • 70> futomaki

    z opiekaną w tougarashi rybą maślaną, serkiem filadelfia i warzywami (6x)
  • 71> miniuramaki

    z sałatką z surimi i łososiem na wierzchu (6x)
  • 72> toppu sashimi roll

    z pieczonym na ostro łososiem, szczypiorkiem, awokado i smażonym tofu (8x)
  • 73> rainbow maki

    z opalanym łososiem, krewetką, awokado, orzeźwiającym dressingiem, sosem teryiaki oraz sezamem (6x)
  • 74> namazu sashimi roll

    z sumem afrykańskim w tempurze, awokado, dresingiem, tykwą i warzywami (8x)
  • 75> ikura kimi

    kawior zawijany w nori z żółtkiem przepiórczym (3x)
  • 76> gunkanmaki

    z pikantnym tatarem z tuńczyka (3x)
  • 77> nira sashimi roll

    z marynowanym łososiem w tempurze, szczypiorkiem, japońskim majonezem i warzywami (8x)

TALERZYKI SREBRNE

41,-

  • 78> beri sashimi roll

    z węgorzem w tempurze, łososiem, borówkami, awokado i słodką tykwą (8x)
  • 79> sake ikura

    kawior z łososia zawijany w plastry łososia podawany z żółtkiem przepiórczym (3x)
  • 80> gravlax sashimi roll

    z łososiem gravlax, mango, awokado, szczypiorkiem, tamago, warzywami i dużą porcją serka (8x)
  • 81> hashi sashimi roll

    z tuńczykiem opiekanym w tougarashi, japońskim majonezem i warzywami (8x)
  • 82> edomae

    nigiri, sushi w tokijskim stylu: z podwędzanym łososiem, marynowanym i opalanym tuńczykiem oraz węgorzem tanago (6x)
  • 83> date sashimi roll

    z węgorzem, łososiem, kawiorem z łososia i warzywami, zawijany w omlet tamago (8x)
  • 84> tai sashimi roll

    z doradą królewską w tempurze i warzywami, na wierzchu czapeczki z sałatki krabowej (8x)
  • 85> ika sashimi roll

    z kalmarami w tempurze i warzywami, przykryty czapeczkami z pikantnego tataru z łososia (8x)
  • 86> mix sashimi roll

    z trzema rodzajami ryb, tatarem i warzywami (8x)

Zestawy Sushi

Zupy

Nasze zupy to codzienne gotowanie wywaru, doświadczenie oraz produkty, które zawsze w myśl naszej zasady będą najwyższej jakości.

  • misoshiru

    16,-
    wakame tofu łosoś szczypior shitake shimeji
  • tom yum

    19,-
    krewetki mleko kokosowe kalmary trawa cytrynowa limonka
  • udon w stylu osaka

    29,-
    wywar rybny miso tahini karkówka wieprzowa makaron udon szczypior olej chili olej porowy

Dania Główne

Przygotowując te dania dla Państwa dzielimy się wspomnieniami o miejscach, które odwiedziliśmy i ludziach, z którymi siadaliśmy do wspólnego stołu.

  • Tai Saykio miso

    36,-
    dorada pasternak rybne demi skorzonera wędzona mozzarella
  • Ahiruyaki

    38,-
    kaczka batat gruszka korzenna wędzona dynia majonez porowy
  • Yellowfin Suteki

    45,-
    stek z tuńczyka kokos mango sponge porowy
  • Buta Donburi

    26,-
    polędwiczka wieprzowa siano porowe jajko majonez porowy sos w stylu Kyoto

Przystawki

Naszych przystawek można próbować indywidualnie, lub skomponować z nich własny zestaw, który wystąpi w roli głównego dania. Wszystko zależy od Państwa fantazji i apetytu!

  • yaki yasai

    16,-
    mus warzywny piana koperkowa żel cytrynowy popcorn z kaszy kawior filo
  • nasu dengaku

    16,-
    bakłażan sos miso gąbka porowa kamyk jadalny mech siano porowe
  • edamame

    9,-
    fasolka sojowa sos sezamowy płatki soli
  • agedashi tofu

    14,-
    wakame kapusta pekińska panko sos sezamowy tosazu
  • unagidon

    28,-
    węgorz żel chili ponzu dashi majonez porwy jarmuż
  • gyoza

    14,-
    pierożki serce gyoza panko sos sezamowy
  • butadon

    18,-
    boczek miodowe shitake gruszka korzenna demi-glace gąbka żurawinowa puder miso

Dania dla dzieci

  • Kushi

    10,-
    szaszłyk z łososia
  • Tonkatsu

    10,-
    szaszłyk z polędwicy wieprzowej w panko
  • Dango

    5,-
    prażone kulki ryżowe

Sashimi

Plastry surowej ryby lub owoców morza podawane z dodatkami. Zapytaj o szczegóły!

  • mała porcja

    41,-
    9 szt.
  • duża porcja

    79,-
    18 szt.

Tempura

Japończycy wiedzieli co dobrego wziąć
od Portugalczyków!
Tempurę czyli panierkę podpatrzyli
u przybyłych do ich kraju w XVI wieku
portugalskich misjonarzy. I momentalnie zaadoptowali do swojej kuchni.

  • yasai tempura

    16,-
    marchew batat cebula pikantny majonez żel chili ponzu
  • maguro tempura

    28,-
    tuńczyk pikantny majonez żel chili ponzu
  • ebi tempura

    28,-
    krewetki pikantny majonez żel chili ponzu
  • tori tempura

    26,-
    kurczak pikantny majonez żel chili ponzu
  • konzai tempura (dla 2-4 osób)

    45,-
    krewetki warzywa tuńczyk kurczak pikantny majonez żel chili ponzu

Tatary / Sałatki

podawane na sposób japoński, w miseczkach

  • sałatka z paluszków krabowych

    25,-
  • sałatka z małży św. Jakuba

    50,-
  • sałatka z krewetek

    45,-
  • ryż z sezamem

    10,-
  • pikantny tatar z tuńczyka

    41,-
  • pikantny tatar z łososia

    32,-

Desery

I pamiętaj… nigdy nie jedz za dużo,
bo nie będziesz mieć miejsca na deser 🙂

  • mus czekoladowy

    10,-
    z ciemnej czekolady z kamieniem jadalnym
  • flan

    10,-
    kremowy, śmietankowy mus z whisky i ziemią jadalną
  • sernik na zimno

    10,-
    smak sernika wciąż zmieniamy – w zależności od pogody, nastroju, fantazji, dnia tygodnia czy pory roku... Jaki dziś serwujemy? Zapytaj załogę!
  • lody

    10,-
    przygotowujemy własnoręcznie na miejscu – spytaj jakie są dziś!

Napoje gorące

  • sencha green tea

    14,-
    klasyczna japońska zielona herbata
  • kyoto rice tea

    14,-
    japońska zielona herbata z delikatnie palonym ryżem
  • jasmine downy pearls

    14,-
    jaśminowa herbata
  • sakura

    14,-
    japońska zielona herbata z kwiatami i owocami wiśni
  • celyon kenilworth black tea

    14,-
    czarna herbata o kremowym posmaku sundance
  • kawa czarna / biała

    8,-
  • espresso

    8,-
  • cappucino

    8,-

Napoje zimne

  • regionalne soki

    9,-
    tłoczone naturalnie - różne smaki zależnie od sezonu - prosimy pytać obsługę
  • sok ze świeżych owoców

    14,-
    pomarańczowy, grejpfrutowy, mieszany
  • napoje aloesowe

    11,-
    aloes, granat, mango, kokos
  • woda mineralna

    7,- / 13,-
    (gazowana lub niegazowana) Cisowianka 0,3l / 0,7l

Piwa

  • asahi super dry

    0,33 / 10,-
    piwo ryżowe
  • kirin ichiban

    0,33/ 10,-
    jęczmienny lager
  • lech free

    0,33 / 8,-
    bezalkoholowe
  • hite

    0,3 / 10,-
    koreański lager

Wina / Sake

Wina białe

  • Rongopai Sauvignon Blanc

    15cl/ 17,- 75cl/ 82,-
    Jasnożółte w kolorze, w zapachu świeże i intensywne. Lekko kwiatowe z akcentami dojrzałej cytryny, jabłka, akacji i czarnej porzeczki z nutą minerałów. W ustach lekko pikantne, niezwykle odświeżające z dobrze zaznaczoną kwasowością. Wspaniałe wino do wszelkich owoców morza i lekkich dań z drobiu.
    Nowa Zelandia / Marlborough
  • Riesling Edition Matthias Kabinett

    15cl/ 18,- 75cl/ 85,-
    Riesling Edition Matias to klasyka gatun- ku, lekkie półwytrawne, urzeka delikat- nością. Subtelny zapach zielonych owoców współgra z nutami owoców tropikalnych i minerałami. W ustach wyczuwalna lekka słodycz z przyjemną limonkową kwasowością. Idealne wino do owoców morza oraz dań kuchni orien- talnej.
    Niemcy / Mosel
  • Cruz Alta Chardonnay

    15cl/ 17,- 75cl/ 80,-
    Wino Cruz Alta to klasyczne białe wino o lekko słomkowej barwie z zielonymi refleksami. W aromacie dosyć mocno wyczuwalne owoce tropikalne oraz dodatek migdałowo - orzechowej nuty. W smaku subtelne z dość długim finiszem. Doskonałe do ryb pieczonych i makaronów.
    Argentyna / Mendoza

Wina czerwone

  • Icalma Cabernet Sauvignon

    15cl/ 14,- 75cl/ 65,-
    Wytrawne, lekkie, owocowe wino o ciemnoczerwonej barwie i mocno owocowym aromacie z przewagą czarnej porzeczki, borówek, leśnych jeżyn. Dość długi finisz z miękkimi taninami. Doskonałe wino do mięs z grilla i makaronów.
    Chile / Central Valley
  • Cruz Alta Cabernet Sauvignon

    15cl/ 17,- 75cl/ 82,-
    Wytrawne, pełne wino o ciemnoczerwonej barwie i mocno owocowym aromacie z przewagą czarnej porzeczki, borówek, leśnych jeżyn. Dość długi miękki finisz z wyraźnie zaznaczonymi taninami. Doskonałe wino mięs z grilla, makaronów.
    Argentyna / Mendoza

Wina musujące

  • Prosecco Di Maria

    10cl/ 15,- 75cl/ 80,-
    Wyjątkowo eleganckie wino musujące doskonałe na aperitif oraz do wszelkich dań. Barwa jasnożółta z zielonymi refleksami. W aromacie dominują świeże owoce tropikalne z nutą agrestu, śliwek i zielonych jabłek. W smaku wyraźnie orzeźwiające z przyjemną limonkową kwasowością.
    Włochy / Glera