Dokku Sushi
Z pokorą łączymy japońską prostotę z własną wrażliwością kulinarnąSkładniki
Tylko naturalne, tylko świeże i tylko od zaufanych dostawców.Specjalności
Produkt broni się sam. Naszym zadaniem jest tylko odpowiednia prezentacja.Nasza filozofia
Dokku Sushi
Kultura Japonii stanowi dla mieszkańców Europy niezwykle ciekawe źródło jakże odmiennego podejścia do kwestii jakości posiłków oraz sposobu ich przyrządzania. Prostota posiłków bazująca na świeżym, surowym mięsie ryby oraz różnej postaci warzyw, stanowi doskonałą kompilację wraz z estetyką ich podania. Wśród Japończyków panuje przekonanie o konieczności przygotowania posiłku z wielką starannością, dbając zarówno o walory smakowe jak i wizualną jego formę. Jedzenie powinno oddziaływać na wszystkie zmysły człowieka, wówczas stanowi wartościowe źródło energii oraz inspiracji. Proces przygotowania sushi, jak i jego spożywania, stanowi rytuał, który w prosty i zdrowy sposób, jest ciekawą alternatywą dla naszej tradycyjnej praktyki kulinarnej.
O pasji do kuchni japońskiej
Jestem pasjonatem kuchni japońskiej. Pierwszy raz zetknąłem się z
sushi 9 lat temu, gdy rozpocząłem pracę w najlepszym wówczas sushi
barze w Polsce. Swoją zdobytą wiedzę i umiejętności poszerzałem
pracując w sushi-barach w Poznaniu, Warszawie, Wrocławiu oraz
Krakowie, a nawet odbywając praktykę w Antwerpii (Belgia).
Kolejnym etapem, a zarazem wyzwaniem była pomoc w zorganizowaniu
jednego z najlepszych sushi-barów w Poznaniu, który prowadziłem jako
manager przez 6 lat (CP). Myśl o stworzeniu własnej restauracji
kiełkowała we mnie od kilku lat, aż w końcu stała się ku mojej
olbrzymiej radości rzeczywistością. Wyrazem tego stało się DOKKU.
O tradycji sushi
Jestem pasjonatem kuchni japońskiej. Pierwszy raz zetknąłem się z
sushi 9 lat temu, gdy rozpocząłem pracę w najlepszym wówczas sushi
barze w Polsce. Swoją zdobytą wiedzę i umiejętności poszerzałem
pracując w sushi-barach w Poznaniu, Warszawie, Wrocławiu oraz
Krakowie, a nawet odbywając praktykę w Antwerpii (Belgia).
Kolejnym etapem, a zarazem wyzwaniem była pomoc w zorganizowaniu
jednego z najlepszych sushi-barów w Poznaniu, który prowadziłem jako
manager przez 6 lat (CP). Myśl o stworzeniu własnej restauracji
kiełkowała we mnie od kilku lat, aż w końcu stała się ku mojej
olbrzymiej radości rzeczywistością. Wyrazem tego stało się DOKKU.
Oznacz nas na instagramie @dokku_sushi_bar, a my udostępnimy Twoje zdjęcie w naszej relacji!